De ProVoet pedicure

Maar een kwart van alle Nederlanders laat regelmatig hun voeten verzorgen door de medisch pedicure en dat is vreemd, want we belasten dit deel van ons lichaam toch veel! Uw voeten verdienen extra aandacht want u kunt pijnlijke voeten makkelijk voorkomen of verhelpen door een bezoekje aan een vakbekwame medisch pedicure aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet. Zij geeft uw voeten de juiste behandeling en de verzorging die ze verdienen.

3

Wat doet een  pedicure precies?

De pedicure heeft als doel om u (weer) pijnvrij te laten lopen. Daarnaast zorgt ze ervoor dat uw voeten weer mooi verzorgd uitzien. Om dat te bereiken verwijdert de  medicure pedicure eelt en likdoorns. Ook knipt en freest zij uw nagels op de juiste wijze en kan zij nagelproblemen oplossen. Ook kan ze u van advies voorzien bij verschillende voet- en nagelproblemen. 

Medisch pedicure

De medisch pedicure MBO niveau 4 is breed opgeleid en kent meer behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek dan de pedicure  opgeleid op MBO niveau 3. Zij kan alle zogeheten risicovoeten behandelen. Hieronder verstaan we o.a. problemen die ontstaan zijn ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. De medisch pedicure werkt volgens vastgestelde Richtlijnen en weet wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar de (behandeld) arts. De medisch pedicure werkt op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders.